2021 loopt ten einde…..

Nog enkele uurtjes en het jaar 2021 wordt afgesloten. Niks grote (familie-)feesten, niks knallend vuurwerk, heel stilletjes moeten we blijkbaar afscheid nemen van dit tweede coronajaar. Een jaar wederom met veel inperkingen en regeltjes maar met enorm veel “corona” pups/honden. De meest ingenieuze kruisingen werden gemaakt om maar zoveel mogelijk honden te kunnen verkopen. Volgens mij werd zowat ieder teefje wat loops werd gedekt met wat ook maar in de buurt voorbij kwam. Nee er werd niet bewust gefokt met gezonde ouderdieren, dieren die uitgebreid onderzocht werden op diverse genetische afwijkingen en onervaren puppykopers kwamen soms  thuis met hondjes met allerlei ziekten/ problemen omdat ze überhaupt niet geënt of ontwormt waren. Ik zie dit gebeuren en het doet zoveel pijn, verdriet om te zien dat mensen die meteen aan hun pup verknocht zijn hiervoor honderden euro’s investeren, alleen al voor de absurde aankoopbedragen en dan ook nog de nodige extra dierenartskosten. Advies… laat uw pup onderzoeken door een onafhankelijke dierenarts voordat je deze definitief koopt!

Het was een extreem druk jaar op de hondenschool, in de trimsalon, bij de gedragsbegeleiding en langzaam maar zeker maken steeds meer mensen ook de overstap naar de veterinaire natuurgeneeskunde in mijn praktijk.

Het was een jaar zonder specialisatie cursussen omdat er gewoon geen tijd meer vrij was buiten de normale gehoorzaamheidslessen, dus die gaan we dit jaar weer oppakken. De aanmeldingen stromen alweer binnen. Advies meld je tijdig aan mocht je nog willen deelnemen bij de start van het nieuwe seizoen per maart 2022.

Per 5 januari start er een extra puppycursus vanaf 19:00 uur. In verband met de coronamaatregelen in groepjes van max 4 personen. Je kunt nog aanmelden (leeftijd vanaf 8 tot 16 weken).

Rest mij iedereen te bedanken voor aanwezigheid in de cursussen het was enorm gezellig en hoop dat ik een bijdrage heb kunnen doen om van je hond een leuk en gehoorzaam maatje te maken, bedankt voor de bezoekjes in de trimsalon, bij de gedragsbegeleiding en in de praktijk voor natuurgeneeskunde.

Fijne Jaarwisseling en een gezond 2022!

Bushy Tails

Juul Poels

Photo: Snoopy New Year | Lunar Eclipse 2010 album | ooO(PETER)Ooo | Fotki.com, photo and video sharing made easy.