Einde cursusseizoen 2023

Beste hondenbaasjes,

Gisteren hebben we het cursusseizoen 2023 weer gezellig afgesloten met koek en zopie.

Wat waren er weer leuke, lieve, moeilijke, interessante honden en baasjes. En hoera, de meesten gingen zeer tevreden weer naar huis, na een of meerdere cursussen.

Opvallend dit jaar waren toch verschillende baasjes die al in een vroeg stadium met hun enthousiaste en wilde pup afhaakten in de puppycursus. Pups van enkele weken of jonge honden van een paar maanden, die met een behoorlijk eigenzinnig en/of pittig karaktertje, hun baasjes al te slim af zijn. En daarom even een tip als nadenkertje – kiest u het juiste ras – kiest u het juiste geslacht – kiest u voor een show of een werklijn – weet u wat uw eigen fysieke beperkingen dan wel mogelijkheden zijn voor een bepaalde hond/ras? Denk goed na voor u een ras/pup kiest. Ga bij diverse fokkers kijken en misschien ook wel bij diverse rassen. Of is er ergens een leuke kruising? Indien u ook maar twijfelt over of bij een nest laat u dan niet overhalen een pup te nemen maar bedank netjes en vriendelijk en kijk verder. Er zijn pups/honden genoeg te koop. Bij twijfel kan ik u ook graag begeleiden naar de juiste keuze!

In maart 2024 gaan we weer van start met de gehoorzaamheids- en diverse specialisatiecursussen. De aanmeldingen stromen al weer volop binnen, dus wacht niet te lang!

De trimsalon en praktijk zijn tussen Kerst en Nieuwjaar 2023 gesloten, maar vanaf 2 januari 2024 sta ik weer voor u klaar voor vachtverzorging, veterinaire natuurgeneeskunde en/of gedragsbegeleiding. Ook de webshop is bijna “on-air”. U kunt daar terecht voor diverse natuurlijke dierproducten, essentiële oliën en kruiden die uw dier kunnen ondersteunen. Aanvullingen met trainings- en spelmateriaal zullen later volgen.

Bedankt voor jullie deelname in de lessen, de bezoekjes in de trimsalon en of de praktijk voor natuurgeneeskunde. Hele fijne Feestdagen gewenst. Wees voorzichtig met vuurwerk bij uw huisdier!

Tot ziens.

Bushy Tails – www.bushytails.nl

Juul Poels