Op naar een knallende jaarwisseling

Lieve hondenbaasjes,

We zijn nog enkele dagen van de Jaarwisseling af en de eerste knallers zijn al te horen. Gisterenavond liep ik door het dorp en waren enkele jongeren vuurwerk aan het afsteken. Toen ik met de honden voorbij kwam hoorde ik iemand uit het groepje zeggen: “Even wachten tot de honden voorbij zijn”. Wauw, top, ik bedankte de jongelui vriendelijk en kon rustig verder wandelen. Helaas is dit niet altijd zo het geval.

Wandel met name de laatste dagen in het buitengebied met uw hond. Zorg in huis dat er vluchtruimten zijn (bench, bijkeuken, onder de bank of de kast) en kiest uw hond of kat om zich zo te verstoppen, laat dat dan ook toe. Ga uw huisdier niet vertroetelen indien hij/zij angstig is, daarmee wordt het gedrag alleen verergerd. Zorg op oudjaarsavond dat deuren en tuinpoortjes dicht zijn of dat uw hond ergens in huis is waar hij niet in angst kan ontsnappen of voor de stoere hond dat hij geen vuurwerk van de straat oppakt.

Op woensdagavond 10 januari begint de puppycursus weer. Er zijn nog enkele aanmeldingen mogelijk.

Tevens is op 16 januari een lezing gepland rondom essentiële oliën en hoe we deze kunnen inzetten bij de gezondheid van onze huisdieren. Op 20 februari is een lezing gepland over het gebruik van kruiden (fytotherapie) bij de gezondheid van onze huisdieren. Heb je interesse meld je tijdig aan.

Hierbij wens ik iedereen een gezond en gelukkig Nieuwjaar. En tot ziens!

Bushy Tails

Juul Poels