Zomervakantie

Beste cursisten, de zomervakantie komt eraan. Met nog wat corona maatregelen aan de zijlijn gaat nog niet iedereen verre reizen maken. Maar ook in Nederland kan het erg warm zijn. Is het overdag boven de 22 graden, ga dan in de ochtenduren of avonduren de grote wandeling maken en blijf op het heetst van de dag vlak bij huis. Zorg voor voldoende schaduw en vers drinkwater, dan komt ook uw viervoeter fijn door de hitte periode.

Neem je de hond mee op vakantie, zorg dan voor voldoende ruimte in de auto, zorg voor een veilige plek (bench) en dat er met plotseling remmen geen beknelling kan ontstaan door schuivende bagage. Laat je hond NOOIT alleen in de auto en zeker niet bij warme temperaturen. Plan de vakantie om de mogelijkheden met de hond, zoals je dat ook voor de kinderen doet. Blijft de hond thuis zorg dan bij voorkeur voor een oppas aan huis, daar voelt de hond zich het meest op zijn plek.

De lessen op de hondenschool gaan gewoon door, met uitzondering van het weekend 3 & 4  juli a.s. (bijscholing), meld je tijdig af en zoals in het huishoudelijk reglement vermeld, de puppycursus heeft een termijn van maximaal 9 aansluitende weken, de andere cursussen een termijn van maximaal 11 aansluitende weken. Momenteel is het erg druk en is er een wachtlijst, potentiële cursisten willen ook graag starten op de met hun afgesproken startdatum.

Graag wens ik jullie een mooie zomerperiode met jullie viervoeters.

 

HundundUrlaub